неділя, 04 липня 2010 16:17

Губернатор Івано-Франківщини посварився з нардепом через спиртзавод

Губернатор Івано-Франківщини посварився з нардепом через спиртзавод

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк відкидає звинувачення народного депутата від НУ-НС Володимира Мойсика про рейдерське захоплення державного підприємства "Залучанський спиртовий завод".

"Рейдерського захоплення державного підприємства державними органами влади бути взагалі не може. Це нонсенс. Рейдерське захоплення, це коли приватну структуру захоплює інша приватна структура", – сказав Вишиванюк.

За словами губернатора, Мойсик свого часу звернувся до нього з проханням призначити на посаду виконуючого обов"язки директора "Залучанського спиртзаводу" Ореста Конушкіна. Мовляв, добре знає цю людину і гарантує його порядність та фаховість.

Заміна керівника мала відбутися, адже за грубі порушення у роботі по спиртзаводу було порушено три кримінальні справи. Одна вже направлена до суду, дві ще розслідує прокуратура.

Погодження на Ореста Конушкіна Вишиванюк підписав навесні 2010 року. Проте, концерн "Укрспирт", якому підпорядковане Залучанське підприємство, цю кандидатуру відхилив і представив свою.

"Цього керівника вибрала держава, це її прерогатива. Нагадую, що "Укрспирт" - державне підприємство", - зазначив Вишиванюк.

Губернатор Івано-Франківщини заявив, що буде робити заміну горе-керівників, щоб навести порядок на підприємствах і повернути довіру народу до влади.

"Мене дивує, чому Мойсик не захищає з трибуни Верховної Ради завод "Коломиясільмаш", завод"Електрооснастка" та інші підприємства, де немає ні роботи, ні зарплати. Він там не буває. В мене склалось враження, що ніби держава відібрала завод у пана Мойсика і забрала його у свою власність", - сказав Вишиванюк.

Як видно із звернення нардепа, яке він направив президенту Віктору Януковичу, саме призначення невідомого йому керівника й обурило Мойсика. Він наполягає на звільненні з посад керівника ОДА Вишиванюка та керівника Коломийської РДА М. Негрича.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Івано-Франківщини посварився з нардепом через спиртзавод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі