вівторок, 25 серпня 2009 22:58

Грищенко: "Звинувачення Росії у допомозі Грузії - це невідомо що"

Грищенко: "Звинувачення Росії у допомозі Грузії - це невідомо що"

Посол України в Росії Костянтин Грищенко вважає неприйнятним звинувачення Росії на адресу України у тому, що наші військові воювали на боці Грузії під час конфлікту на Кавказі у серпні минулого року.

Про це він заявив сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу".

"Прокуратура будь-якої держави має апелювати до фактів, а факти свідчать про зовсім протилежне. Те, що це виносять у публічну площину є свідченням того, що або там працюють не професіонали, або це замовлення", - розповів Грищенко.

Він повідомив, що з цього приводу напередодні мав зустріч у Міністерстві закордонних справ РФ і про це досить чітко і прямо заявив.

"Якщо ми говоримо про дружні і братерські стосунки, то будь-які звинувачення потрібно підкріпляти фактами. Прокуратура не може заявляти, що вона тримає в кишені невідомо що", - наголосив посол.

Грищенко зауважив, що цей крок не сприяє покращенню чи утриманню в нормальному стані російсько-українських відносин.

Посол України у Росії також припустив, що російські ЗМІ у специфічний спосіб прокоментують заяву глави СБУ Валентина Наливайченка з приводу звинувачень Росії. Як повідомлялось, він сказав, що "це брудна ганчірка".

Нагадаємо, 24 серпня слідчий комітет при прокуратурі Російської Федерації повідомив, що на боці грузинських збройних формувань у збройній агресії стосовно Республіки Південна Осетія брали участь військовослужбовці регулярних військових підрозділів Міністерства оборони України, а також не менш як 200 членів УНА-УНСО.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грищенко: "Звинувачення Росії у допомозі Грузії - це невідомо що"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі