вівторок, 30 квітня 2013 23:54

Гримчак пояснив, чому перемога опозиції на виборах мера Києва не має сенсу

Гримчак пояснив, чому перемога опозиції на виборах мера Києва не має сенсу
Юрій Гримчак. Фото: obozrevatel.com

Можлива перемога опозиції на майбутніх виборах мера Києва не має суттєвого значення.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат ВР шостого скликання Юрій Гримчак.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи є вибори столичного голови генеральною репетицією виборів президента, Гримчак сказав: "Юрій Луценко вважає, що все це - генеральна репетиція. Я так не думаю. Бо сьогодні вважаю, що вибори мера – це ситуація, коли опозиція повинна перемагати".

За словами політика, чинна влада на чолі з Партією регіонів не має підтримки у Києві, і ніколи її не мала.

"Але перемагати сьогодні не має сенсу. Бо сьогодні, коли ми обираємо голову міста Києва, ми фактично вибираємо почесного голову Київської міської ради. Тобто ніяких повноважень у виконавчій владі він не має, він просто буде засідати у Київраді. Якщо ж ще й не буде виборів до Київради – а до цього все йде – тоді це такий пост, аби його зайняти", - уточнив Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко готовий стати єдиним кандидатом від опозиції в мери Києва

Він нагадав, що раніше у столиці були ліквідовані районні ради.

"Є сьогодні київські районні державні адміністрації, які призначає президент за поданням голови КМДА. Тобто фактично жодних важелів впливу в київського мера сьогодні не буде", - вважає екс-нардеп.

"Тобто тут ситуація, коли, з одного боку, треба перемагати. А з іншого боку, це не несе жодної можливості покращити життя в Києві. Може, окрім того випадку, коли людина, яка прийде на цю посаду, буде достатньо авторитетною, сильною, щоби перебрати на себе ті повноваження, яких у неї немає", - додав Гримчак.

Зараз ви читаєте новину «Гримчак пояснив, чому перемога опозиції на виборах мера Києва не має сенсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі