пʼятниця, 27 серпня 2010 11:28

Гриценка дивує, чому Черновецький на курорті, а не на допиті

Гриценка дивує, чому Черновецький на курорті, а не на допиті

Партія "Громадянська позиція" вимагає від президента і парламентської більшості прийняти рішення про негайне відсторонення Леоніда Черновецького від посади київського міського голови і керівника Київської міської державної адміністрації.

Про це повідомив голова партії і народний депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко після засідання Ради партії.

"Досить дурити киян, вигадуючи для столиці сурогатні управлінські схеми. Всім зрозуміло, що Черновецький фактично відсторонений від виконання обов"язків - і мера столиці, і голови КМДА. Але формально він зберігає за собою обидві посади і при цьому від кримінальної відповідальності за порушення закону Черновецького пильно оберігають", - заявив Гриценко.

"Треба прийняти відповідальне і моральне рішення - оголосити дострокові вибори столичного мера 31 жовтня цього року. Підстави для прийняття Верховною Радою такого рішення є - це численні порушення закону столичною владою, виявлені Тимчасовою слідчою комісією парламенту", - говориться в заяві "Громадянської позиції".

Партія Гриценка вимагає від глави держави і коаліції не позбавляти киян права на місцеве самоврядування і їхнього права обрати собі іншого міського голову замість відстороненого і давно дискредитованого Черновецького.

"Фактично, містом сьогодні керує Партія регіонів через призначеного згори, а не обраного громадою посадовця. А вибори у Києві не оголошують лише з однієї причини – Партія регіонів не має кандидата, якого кияни гарантовано підтримали б на виборах", - наголосив Гриценко.

"Неможливо пояснити людям, чому президент і підпорядковані йому правоохоронні органи закрили очі на численні оборудки Черновецького, дозволили йому відпочивати за кордоном, коли цей чиновник уже давно мав би давати свідчення у Генеральній прокуратурі", - говориться в заяві партії.

"Президент не може не знати, що масштаби оборудок з державними фінансами і комунальним майном у місті Києві набагато перевищують збитки, нанесені державі чиновниками окремих відомств. І коли останніх заарештовують і утримують в ізоляторі, а Черновецький спокійно собі подорожує світом і проти нього жодних слідчих дій не проводиться, то це не закон і не порядок. Це вибіркове застосування закону, що є неприпустимим, оскільки дискредитує усю правоохоронну систему держави", - переконаний Гриценко.

Раніше у ЗМІ поширились чутки про відставку Леоніда Черновецького, однак столичний градоначальник їх спростував і назвав їх дурницями. Зараз мер Києва відпочиває у Швейцарії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Гриценка дивує, чому Черновецький на курорті, а не на допиті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі