середа, 18 серпня 2010 18:32

"Команда Черновецького все віддає"

Автор: фото з сайта gdb.rferl.org
  Олександр Черненко: ”Черновецький і команда втратили важелі, якими управляли Києвом”
Олександр Черненко: ”Черновецький і команда втратили важелі, якими управляли Києвом”

16 серпня перший заступник голови Київміськадміністрації Олександр Попов, 49 років, повідомив про зміну керівників ще дев"ятьох управлінь столичної мерії. Леонід Черновецький, міський голова Києва, дотепер у відпустці. 34-річний Олександр Черненко, голова правління Комітету виборців України, вважає, що у Черновецького немає влади у Києві.

Чи має зараз київський мер реальну владу у місті?

— Черновецький і команда втратили важелі, якими управляли Києвом. Попов цього навіть не приховує. Черновецький зараз не має навіть статусу англійської королеви. Та хоч якісь представницькі функції виконує. А його взагалі не видно й не чути. Уся його команда — хто звільнений, хто у відпустках, на лікарняних.

Які питання у столиці особисто вирішує Леонід Черновецький?

— Він зараз вирішує тільки питання власної безпеки та свого майбутнього. Щоб його принаймні залишили у спокої, не чіпали.

Партія регіонів розглядає Олександра Попова як майбутнього голову Києва? Чи він суто технічний управлінець?

— "Регіони" поки що не визначилися, придивляються, чи ефективним буде Попов. До виборів мера Києва мінімум два роки. Партія робитиме заміри популярності і підтримки Попова. Тоді вирішать: робити на нього ставки чи ні. Їх першочергове завдання — усунути Черновецького. Потім переправити на свій бік усі фінансові потоки й усю владу. За рік до виборів вирішать, хто їм підходить.

Будуть у майбутньому арешти найближчого оточення мера?

— Поки що погрози арешту носять демонстративно-профілактичний характер. Це обшуки і так далі. У такий спосіб показують, що влада налаштована рішуче. Це зробить Черновецького більш поступливим. Але якщо його команда перестане ділитися грошовими потоками та власністю, то може бути все. Доки все віддають, гучних скандалів не буде. Хоча, щоб довести суспільству, що в столицю прийшла сильна рука, кілька таких справ може бути. Але від цього навряд чи постраждають перші владні ешелони, хіба на рівні начальників управлінь.

Зараз ви читаєте новину «"Команда Черновецького все віддає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі