середа, 29 вересня 2021 12:50

Голову ОАСК Вовка оштрафували на 4540 грн

Голову ОАСК Вовка оштрафували на 4540 грн
Голова ОАСК не з'являється в антикорупційний суд. Фото: Facebook-сторінка

Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, якого НАБУ і САП підозрюють у створенні злочинної організації та зловживанні впливом.

Рішення ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

На Вовка наклали грошове стягнення у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб - 4540 грн.

Причина - постійні неявки до антикорупційного суду, де слухають два клопотання про відсторонення його від посади й застосування запобіжного заходу у вигляді застави.

Торік у листопаді НАБУ вдруге оголосило Вовка в розшук, оскільки той не з'явився у ВАКС, а також ігнорує виклики на допит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський два роки закривав очі на Вовка

У пресслужбі ОАСК заявили, що Вовк перебуває на лікарняному через коронавірус.

Після чергової неявки в суд бюро відправило в Офіс генерального прокурора, який очолює Ірина Венедіктова, проєкт клопотань до Вищої ради правосуддя про надання дозволу на затримання й арешт Вовка, його заступника Євгена Аблова, суддів Володимира Келеберди та Ігоря Погрібніченка.

22 жовтня Вовк і його адвокат не з'явилися на засідання до суду, на якому йому повинні були обрати запобіжний захід. 29 жовтня він вдруге не з'явився, і ВАКС відклав засідання на 5 листопада.

13 квітня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва".

Торік у вересні НАБУ опублікувало записи нібито розмов голови ОАСК. "Треба захопити владу в цій ВРП", - йдеться в розмовах.

6 квітня цього року брата голови ОАСК Юрія Зонтова і адвоката Юрія Донця затримали детективи. Правоохоронці виявили понад $3,7 млн, €840 тис., 20 тис. фунтів, 230 тис. грн і 100 шекелів готівкою.

Детективи бюро підозрюють їх у намірі передати $100 тис. хабаря суддям ОАСК за винесення "потрібного" судового рішення.

Зараз ви читаєте новину «Голову ОАСК Вовка оштрафували на 4540 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі