середа, 03 жовтня 2018 01:30

Голова уряду Каталонії висунув ультиматум голові іспанського уряду

Голова уряду Каталонії висунув ультиматум голові іспанського уряду
Кім Торра поставив ультиматум іспанському прем'єру. Фото: Укрінформ

Голова уряду Каталонії Кім Торра закликав прем'єра Іспанії Педро Санчеса протягом місяця погодити механізм самовизначення регіону. В іншому випадку його партія відкличе свою підтримку Санчаса в національному парламенті.

"Якщо механізм не буде погоджений до листопада, партії, які виступають за незалежність, більше не будуть гарантувати стабільність Педро Санчеса в іспанському парламенті" - заявив Торра, повідомляє Reuters.

При цьому Торра зазначив, що його терпіння не нескінченне.

"Ми не зупинимося, доки результати референдуму 1 жовтня минулого року не набудуть чинності з усіма наслідками" - наголосив глава Каталонії.

Уряд Іспанії перебуває в стадії обговорення держбюджету і Педро Санчесу необхідна підтримка партій, що виступають за незалежність Каталонії, для просування своїх рішень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вулиці Берліна вийшли прихильники Пучдемона

У Барселоні у понеділок, 1 жовтня, пройшли масові акції протесту, присвячені річниці референдуму про незалежність Каталонії, які до вечора переросли у заворушення. Протягом дня в акціях брали участь близько 180 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Голова уряду Каталонії висунув ультиматум голові іспанського уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі