четвер, 17 січня 2008 11:27

Рік тому загинув Євген Кушнарьов

17 лютого 2007 року загинув один із лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов. Його смертельно поранили пострілом із мисливської рушниці.

Кушнарьов із друзями повертався з полювання. У джипі "Ленд Крузер" їхали вп"ятьох. Біля села Червоний Шахтар Ізюмського району, що на Харківщині, нібито помітили у лісі вовка. Кушнарьов і голова харківської фірми "Точприлад" Дмитро Завальний, 37 років, вискочили з машини і почали в нього стріляти. Одна з куль Завального потрапила в спину Кушнарьову. Близько 14.00 наступного дня він помер.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом ненавмисних тілесних ушкоджень. Наступного дня прокурор Василь Синчук змінив підстави справи — почали розслідувати ненавмисне вбивство. Потім у прокуратурі сказали, що куля зрикошетила в Кушнарьова. Слідство провело експертизи. Згідно з висновками нардепа справді поранили внаслідок рикошету. Справу досі не передали до суду.

Кушнарьова могли застрелити в іншому місці і в інший час

— Я сумніваюсь, чи був рикошет узагалі, — говорив під час слідства адвокат сім"ї Кушнарьова В"ячеслав Стовба, 59 років. — Завальний стріляв у майже протилежний бік! Тому його куля не могла влучити в Євгена Петровича. Його, можливо, взагалі застрелили в іншому місці і в інший час. Рано стверджувати, що Кушнарьов загинув випадково. Та я не маю права говорити більше, бо є таємниця слідства.

Деякі однопартійці загиблого також сумніваються у випадковості його смерті.

— Вона невипадкова, — каже "регіонал" Василь Кисельов, 59 років. — Коли в людину стріляли чотири рази і коли куля увійшла зверху вниз — значить, він лежав на землі. Бо розумів, що в нього стріляють. Коли суспільство дізнається правду, усі жахнуться.

Син і донька Кушнарьова просять встановити особи всіх, хто був на полюванні з їхнім батьком. Підозрюють, що там були люди, які у справі не фігурують. Різні джерела повідомляли, що у мисливському угідді на момент убивства були й інші люди.

Кушнарьов загинув на 56-му році життя. Він був народним депутатом, мером Харкова, главою адміністрації президента Леоніда Кучми. З 2000 року був губернатором Харківщини. 2005-го вступив до Партії регіонів.

Чимало колег говорили про політичні мотиви його смерті. Його називали єдиним політиком у партії, який мав співмірний із Віктором Януковичем досвід державного керівництва і міг скласти йому внутрішню конкуренцію. Кушнарьов очолював групу політиків, які були невдоволені тим, що всі посади у владі діляться між представниками Донеччини, наближеними до Віктора Януковича та Ріната Ахметова.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Рік тому загинув Євген Кушнарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі