понеділок, 21 жовтня 2024 09:52

Глава Пентагону прибув до Києва з неанонсованим візитом

Глава Пентагону прибув до Києва з неанонсованим візитом
Глава Пентагону прибув до Києва з неанонсованим візитом. Фото: americarisingpac.org

21 жовтня до Києва із неанонсованим візитом прибув міністр оборони США Ллойд Остін.

"Я повертаюся в Україну вчетверте як міністр оборони, демонструючи, що США разом з міжнародним співтовариством продовжують підтримувати Україну", - повідомив Остін в X.

У Києві міністра зустріла посол США Бріджит Брінк.

За інформацією The Wall Street Journal та CNN Остін відвідав Києв тому, що майбутнє американської допомоги Україні залежить від неминучих президентських виборів у США, а Росія продовжує досягати невеликих, але постійних успіхів на фронті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні відреагували на відправку військових КНДР на війну проти України

За наявною інформацією міністр планує зустрітись з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Рустемом Умеровим. Головною темою їх обговорень стануть потреби України в озброєнні та те, як США можуть продовжувати підтримувати українські Сили оборони протягом наступного року.

"Візит міністра також стане моментом для нього, щоб "відступити" і поглянути на "дугу" відносин США та України за останні два з половиною роки війни", - зазначив високопоставлений посадовець оборони.

Міністерство оборони США розкрило детальний вміст пакета військової допомоги Україні на суму $425 млн.

До вмісту пакету входять: додаткові боєприпаси для комплексів NASAMS і HIMARS, ракети RIM-7 і підтримка протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger та боєприпаси класу "повітря-земля".

Зараз ви читаєте новину «Глава Пентагону прибув до Києва з неанонсованим візитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі