субота, 11 червня 2022 06:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Очільник Пентагону зробив гучну заяву про війну в Україні

Очільник Пентагону зробив гучну заяву про війну в Україні
Росія знищує світовий порядок, заснований на правилах. Фото: eastnews.ua

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін закликав міжнародну спільноту об'єднати зусилля у відповідь на агресію Російської Федерації проти України.

Кремль намагається підірвати світовий порядок, заявив глава Пентагону на міжнародній конференції з питань безпеки "Діалог Шангрі-Ла" у Сінгапурі, передає "Укрінформ".

"Вторгнення Росії в Україну – це те, що відбувається, коли гнобителі зневажають правила, які мали б захищати усіх нас. Так стається, коли держави вирішують, що їхні імперські апетити важливіші за права мирних сусідів", - сказав Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон закликав Китай не надавати допомогу Росії

Росія знищує світовий порядок, заснований на правилах, наголосив він. Якщо не втрутитися, це призведе до утворення світу, сповненого хаосом і безладом.

"Це питання майбутнього, у якому всі прагнуть існувати безпечно. Тож давайте використаємо цей момент, щоб об'єднатися для спільної мети. Скористаймося цим для зміцнення міжнародного порядку, заснованого на правилах", - закликав він.

Третє засідання контактної групи з питань оборони України відбудеться 15 червня у Брюсселі. Зустріч пройде на чолі з головою Пентагону США Ллойдом Остіном.

Перша зустріч в новому форматі відбулася 26 квітня за ініціативи США на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Зібралися майже 40 країн, як із НАТО, так і з-поза Альянсу. Вони взяли на себе конкретні зобов'язання щодо військової допомоги Україні.

Наступна зустріч відбулася 23 травня. Там ще раз засвідчили готовність допомагати українській армії.

Зараз ви читаєте новину «Очільник Пентагону зробив гучну заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі