пʼятниця, 27 вересня 2013 11:25

Герега лякає, що кияни можуть лишитись без зарплат і тепла

Герега лякає, що кияни можуть лишитись без зарплат і тепла
Галина Герега. Фото: lb.ua

Блокування роботи Київської міської ради призведе до невиплати муніципальним бюджетникам, неможливості ліквідувати аварії на тепломережах і неприйняття бюджету столиці на 2014 рік.

Про це заявила секретар Київради Галина Герега в інтерв'ю, опублікованому в газеті "Факти і коментарі" в п'ятницю.

"Якщо робота Київради буде заблокована, сотні тисяч киян можуть залишитися без зарплат і тепла. Ми не зможемо нормально підготуватися до зими, у разі необхідності ліквідувати аварії на тепломережах. А значить, в деяких будинках можуть охолонути батареї. Будуть припинені всі муніципальні виплати, зупиниться будівництво цілого ряду важливих об'єктів інфраструктури", - заявила вона.

За її словами, очікується, що Києву з держбюджету буде виділено додаткову субвенцію з держбюджету, яка призначена для виплати заробітних плат бюджетникам, для розрахунків за теплоносії, медикаменти, харчування, для соціальних виплат.

"Освоїти ці гроші можна тільки після відповідного рішення Київради", - підкреслила вона.

Герега зазначила, що якщо Київрада не працюватиме, то не буде прийнятий і бюджет міста на 2014 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція проведе "роз'яснювальну роботу" 2 жовтня на засіданні Київради

"Якщо міськрада не буде працювати, ми не зможемо затвердити головний фінансовий документ столиці. Отже, місту доведеться жити по одній дванадцятій бюджету нинішнього року, який через неузгодженість розрахунків Кабміну з потребами міста виявився одним з найгірших в історії Києва. Працюючи за цією формулою , місто не зможе реалізувати ніяких інфраструктурних проектів, буде заморожено будівництво метро на Троєщину, а також нових розв'язок, доріг і так далі", - підкреслила секретар Київради.

"Політичні сили, які сьогодні намагаються блокувати роботу Київради, повинні чітко усвідомлювати, що їхні дії б'ють, насамперед, по простих киянах. Думаю, багато жителів столиці вже зрозуміли, що публічні акції під Київрадою - не більше ніж політичний піар. Призначення дати виборів у Києві - виняткова компетенція Верховної Ради. І блокування Київради з цього приводу проблему не вирішить, а лише ускладнить життя киянам", - зазначила вона.

Нагадаємо, секретар Київради Галина Герега скликала засідання Київради на 2 жовтня 2013 року. Партія УДАР подала позов до Окружного адміністративного суду Києва, аби через суд заборонити проведення "нелегітимного" засідання Київради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко подав до суду, щоб заборонити засідання Київради

Вчора народний депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець запевнив, що опозиція і надалі "боротиметься проти узурпації влади", та наголосив, що опозиція не виключає блокування засідання Київради 2 жовтня.

11 липня після того, як Герега відкрила ранкове засідання у залі почалась сутичка між депутатами Київради та нардепами. У результаті усі депутати підійшли до трибуни та заблокували її.

Зараз ви читаєте новину «Герега лякає, що кияни можуть лишитись без зарплат і тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі