пʼятниця, 19 липня 2024 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал НАТО оцінив стратегію України у війні

Генерал НАТО оцінив стратегію України у війні
Ключова частина генерації сил для України залежить від країн ЄС та НАТО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Світ не повинен плекати жодних ілюзій щодо завершення війни в України.

Українці вміло вибудовують свою стратегію, захищаючись від агресії РФ, заявив під час дискусії в Інституті Аспен головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі, передає "Голос Америки".

"Один із викликів та уроків, які можна винести з війни в Україні, полягає в тому, що в сучасних війнах ви або перемагаєте швидко, або на вас чекає тривала робота. Сповнена непередбачуваних поворотів. І це те, де ми перебуваємо зараз", - сказав він.

Перебіг війни залежатиме від здатності генерувати сили. Зокрема від того, яка зі сторін зможе швидше накопичити якісну силу і скористатися цим у вікно можливостей. За словами Каволі, українці генерують таку силу і вміло вибудовують свою стратегію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп згадав про війну в Україні у новій промові

"Протягом останніх кількох місяців українці були зосереджені на захисті східних територій, не дозволяючи Росії вільно використовувати Крим та південь України для нападу, а також зберігаючи доступ до Чорного моря. Генеруючи силу. Тож вважаю, що в них чудова стратегія. Це лише питання продовження її виконання", - пояснив генерал.

Водночас Каволі зауважив, що ключова частина генерації сил для України залежить від країн ЄС та НАТО. Це вимагає від них накопичення й виробництва більшої кількості техніки, ніж прогнозували два роки тому.

"Результат бойових дій в Україні є життєво важливим для майбутнього європейської та світової безпеки. Промислове виробництво країн ЄС і НАТО має бути готове до викликів, які неминуче виникнуть після. Наприкінці конфлікту, як би він не закінчився, ми матимемо дуже велику проблему з РФ. Ми отримаємо ситуацію, коли Росія відновлює свої сили, розташовуючись на кордонах НАТО. Її очолюватимуть переважно ті ж люди, що й зараз. Вони розлючені і переконані, що ми - противник", - застеріг посадовець.

Світ повинен тиснути на Росію, щоб посадити її за стіл переговорів щодо припинення війни в Україні. Лише здійснюючи тиск на РФ, можна погодитися на дипломатичне врегулювання війни, заявив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Генерал НАТО оцінив стратегію України у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі