пʼятниця, 28 жовтня 2022 00:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Де "Вільха": експерт розповів про виробництво українських ракет для РСЗВ

Де "Вільха": експерт розповів про виробництво українських ракет для РСЗВ
"Вільха-М" вражає цілі на відстані до 120 км. Фото: dsnews.ua

Станом на сьогодні поки що невідомо, чи виробляє все ще Україна розроблені ще до війни ракети "Вільха" для РСЗВ "Смерч".

Ці ракети можуть летіти на 120 кілометрів і дуже точно вражати ціль, розповів військовий експерт Олег Жданов на каналі в YouTube.

Жданов сказав, що розробки точно ведуться - конструкторське бюро "Луч", яке робило "Вільху", має напрацювання на збільшення дальності ракет до 180 і 200 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни б'ють по Україні новим видом ракет. Які їх характеристики

Однак про виробництво сказати складно - тут був зав'язаний не один завод. У відкритому доступі ніяких даних, звичайно, немає.

"Я знаю, що в початковому періоді війни снаряди "Вільха" були, і наші війська їх використовували для завдання ударів, командні пункти та вузли зв'язку росіян на великих відстанях в перші місяці війни знищували саме з їх допомогою" - додав експерт.

"Вільха-М" - модернізована ракета для РСЗВ "Смерч". Може вражати цілі на відстані до 100-120 кілометрів, відрізняється дуже високою точністю.

Україні в будь-якому випадку потрібно мати власну систему протиракетної оборони, навіть після перемоги у війні з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Де "Вільха": експерт розповів про виробництво українських ракет для РСЗВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі