субота, 23 березня 2024 13:15

ФСБ придумала "український слід" у теракті в Підмосков'ї. ГУР відповіло

ФСБ придумала "український слід" у теракті в Підмосков'ї. ГУР відповіло
Заяви ФСБ розраховані на зазомбоване російське населення, сказав представник ГУР Андрій Юсов. Фото: tsn.ua

Російська ФСБ заявила, що підозрювані у теракті в "Крокус Сіті Холі" під Москвою нібито "планували перейти російсько-український кордон" і "мали контакти на українській стороні".

Сам теракт, за твердженням ФСБ, був ретельно спланований. Про це повідомила "Радіо Свобода".

Головне управління розвідки Міністерства оборони України назвали такі заяви нісенітницею.

"Ці заяви ФСБ розраховані або на відвертих невігласів, або на зазомбоване російське населення. Уявити собі, що після понад двох років повномасштабного вторгнення терористи прямують у прикордонні регіони, які найбільше насичені зараз силовиками, спецслужбами і власне військовими, я думаю, що тут коментарі зайві", - сказав представник ГУР Андрій Юсов у коментарі "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після теракту у Підмосков'ї росіяни придумали фейк про Данілова

Представник ГУР наголосив, що звинувачення ФСБ - це "брехня і намагання притягнути український слід з боку російського режиму, чим вони власне займаються з перших хвилин, як цей теракт відбувався".

Юсов додав, що Головне управління розвідки утримується від коментарів щодо причетності ІДІЛ чи інших терористичних угруповань до теракту у Підмосков'ї.

22 березня у місті Красногорськ Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина.

Російські ЗМІ повідомили, що у партер увірвалося особи у камуфляжі і відкрили стрілянину з автоматичної зброї. Нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Росіяни заявили про 143 загиблих і 107 госпіталізованих.

Стрілянина у Підмосков'ї - спланована провокація російських спецслужб за вказівкою Путіна. Таким чином він хоче виправдати ще більш жорсткі удари по Україні і провести тотальну мобілізацію в РФ, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ придумала "український слід" у теракті в Підмосков'ї. ГУР відповіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі