пʼятниця, 09 травня 2014 16:48

Французи попросили свого президента не пускати Путіна у Нормандію

Автор: Reuters
 

Група активістів з Франції звернулася через Інтернет до співвітчизників на підтримку петиції на адресу президента Франсуа Олланда з проханням скасувати візит Володимира Путіна до Нормандії, запланований на 6 червня.

Петиція написана трьома мовами (французькою, англійською та російською) відправлена до Єлисейського палацу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Текст нашої петиції було передано президенту Франції Франсуа Олланду. Ми звернулися до французького лідера з проханням скасувати запрошення пана Путіна з нагоди 6 червня (висадки союзних військ в Нормандії)", - йдеться у зверненні.

Запрошення Путіну має бути скасоване з огляду на те, що "Україна наразі залишається окупованою російськими солдатами і тривають страшні злодіяння на Кримській землі".

Автори звернення також підкреслюють, що під час розпаду Радянського Союзу Росія чомусь "успадкувала" історію СРСР, хоча Україна, набагато більше постраждала під час останньої війни (за їх даними, загинуло 16,3% населення України та відповідно 12,7% населення Росії).

У листі також відзначається, що було б набагато справедливіше запросити представника України на ці урочистості, або справжніх ветеранів, які воювали проти фашизму, а "не цього одіозного "героя" сучасної історії, який підтримує всіх диктаторів світу".

Упродовж кількох годин до петиції приєдналося кількасот французів, готових поставити свій підпис.

Президент Франції Франсуа Олланд після вагань упродовж кількох місяців напередодні заявив, що він все-таки чекає на свого російського колегу Володимира Путіна 6 червня на церемонії відзначення 70-ї річниці висадки союзників у Нормандії, оскільки ніколи не забуде внеску російського народу у боротьбу з нацистами. За його словами, Путіна запрошують "як представника російського народу".

Зараз ви читаєте новину «Французи попросили свого президента не пускати Путіна у Нормандію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі