вівторок, 22 жовтня 2024 10:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція закликала обговорити розміщення в Україні неядерних сил

Франція закликала обговорити розміщення в Україні неядерних сил
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню прокоментував план перемоги президента Володимира Зеленського. Фото: pixabay.com

У Парижі прокоментували план перемоги президента Володимира Зеленського.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню підкреслив важливість розгляду питання розміщення сил неядерного стримування на території України, повідомляє TF1.

"Настав час зайнятися питанням звичайного стримування, яке допоможе перешкодити новій російській агресії. План перемоги Зеленського - це початок політичної відповідальності, яку ми повинні взяти на себе, допомагаючи Україні в довгостроковій перспективі", - зазначив він.

Французький міністр вважає, що цей крок є частиною політичного шляху, який вимагатиме тривалої підтримки України.

"Питання розміщення сил неядерного стримування на території України, щоб бути в змозі відбити нову загрозу з боку Росії - це, очевидно, питання, яким потрібно зайнятися вже зараз", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Здивувало"-у Польщі висловились про таємні додатки до Плану перемоги Зеленського

Лекорню наголосив на важливості забезпечення стримування як засобу протидії можливим майбутнім загрозам з боку РФ, а також позитивно оцінив деякі пункти плану президента України, назвавши їх цікавими.

"З боку Києва останнім часом спостерігається розворот до військово-політичної риторики. Це питання заслуговує на детальне вивчення. Україна демонструє готовність до політичних дій, хоча колись вона знову говоритиме з Росією. Складність моменту полягає в необхідності прийняти новий баланс сил", - сказав політик.

Одним із ключових моментів плану Зеленського є повернення всіх територій, захоплених Росією.

17 жовтня Володимир Зеленський презентував лідерам ЄС план перемоги України. Цей план, раніше представлений у Верховній Раді, складається з п'яти публічних пунктів та трьох секретних додатків. Серед ключових ініціатив - запрошення України до НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Франція закликала обговорити розміщення в Україні неядерних сил». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі