субота, 09 березня 2024 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні

Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні
Україна наразі не просила західних партнерів відправити війська, однак просила надіслати боєприпаси, заявив міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Фото: Getty Images

Франція створює альянс країн, відкритих для потенційної відправки західних військ в Україну, при цьому поглиблюючи суперечності з Німеччиною.

Зокрема, міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне під час зустрічі зі своїми балтійськими та українськими колегами у Литві підтримав ідею про те, що іноземні війська в Україні зможуть допомогти ЗСУ зокрема у такій сфері як розмінування. Про це повідомляє Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов розповів, чи можуть військові з західних країн з'явитися в Україні

"Це не Росія має казати нам, як ми повинні допомогти Україні в найближчі місяці чи роки. Росія не має організувати, як ми розгортаємо наші дії, або встановлюємо червоні лінії. Тому ми вирішуємо це між собою", - сказав Сежурне.

При цьому міністр відзначив, що Україна наразі не просила західних партнерів відправити війська, однак просила надіслати боєприпаси.

"Ми нічого не виключаємо на найближчі місяці", - підсумував глава французького МЗС.

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон заявив, що ЄС обговорює відправку західних військ в Україну. Він зазначив, що Європа зробить усе необхідне, щоб РФ не змогла виграти війну проти України.

Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський розповів, що питання про присутність західних військ в Україні є корисним для впливу на РФ.

Зараз ви читаєте новину «Франція створює альянс країн, які готові розмістити свої війська в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі