вівторок, 30 серпня 2022 15:33

Фракція "Слуга народу" поповнилася двома нардепами

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді поповнилася двома народними депутатами.

У правлячу фракцію увійшли Олександр Васюк і Валентина Короленко. Про це 30 серпня повідомили у партії.

Автор: ukrinform.ua
  Олександр Васюк працював у команді Зеленського на виборах.
Олександр Васюк працював у команді Зеленського на виборах.

Васюк був координатором правників команди Володимира Зеленського під час президентської кампанії 2019 року. Працював виконавчим директором "Асоціації розвитку суддівського самоврядування України". Керівник "Української асоціації штучного інтелекту та робототехніки".

Автор: Facebook
  Валентина Короленко – уродженка Кривого Рогу.
Валентина Короленко – уродженка Кривого Рогу.

Короленко є уродженкою Кривого Рогу, звідки родом Зеленський. Має дві вищі освіти за спеціальностями "Правознавство" і "Фінанси та кредит". Працювала у Криворізькій і Дніпропетровській митницях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: "слуги народу" і колишні з ОПЗЖ шикують

27 липня Верховна Рада погодила призначення народного депутата від "Слуги народу" Андрія Костіна на посаду генерального прокурора. Також представниця ВР у Конституційному суді, депутатка від "СН" Ольга Совгиря обрана суддею КС, нагадують в партії.

Їхні місця у парламенті зайняли наступні за списком кандидати в депутати.

Про Васюка пишуть, що він "має досвід співпраці з міжнародними організаціями у волонтерських, освітніх і професійних проєктах, активно працює над розширенням україно-американських відносин".

Про Короленко – що "має понад 14 років досвіду державної служби".

Минулого тижня низка громадських організацій повідомили, що скандальний член фракції "Слуга народу" Андрій Клочко намагається зірвати конкурс на призначення директора Національного антикорупційного бюро. Активісти вимагають його відставки з посади голови комітету.

Тим часом скандал навколо "слуги" Олександра Трухіна, який з повідомлень ЗМІ був п'яний в авто під час ДТП, закінчився штрафом для іншого водія.

Зараз ви читаєте новину «Фракція "Слуга народу" поповнилася двома нардепами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі