понеділок, 15 березня 2010 21:07

Європа сміється з України через Герман і уряд - Геращенко

Європа сміється з України через Герман і уряд - Геращенко

У блоці "Наша Україна - Народна самооборона" вважають, що Національну телекомпанію України (НТКУ) не можуть очолювати люди, які не знають державної мови.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявила народний депутат від НУ-НС Ірина Геращенко.

Так вона прокоментувала слова заступника глави Адміністрації президента Ганни Герман про можливе призначення президентом НТКУ Єгора Бенкендорфа, віце-президентом Валіда Арфуша, а головою Державного комітету телебачення та радіомовлення нинішнього заступника голови Олександра Курдіновича.

"Мене дивує, чому рішення про призначення ідуть з Адміністрації президента. Складається враження, що пані Герман є президентом України. Хоча ще вчора критикувала Кислинського чи ще когось із чиновників, які мають тихенько працювати з паперами. Ідуть такі заяви, що я б Табачника не призначала, а Курдіновича і Арфуша призначила б", - обурилась Геращенко.

Нардеп наголосила, що державна телекомпанія - це державна установа.

"Там потрібно скласти іспити українською мовою. Наприклад, у Франції неможливо, щоб людина, яка займає таке високе місце на комерційному або суспільному телебаченні, не володіла французькою мовою. Вона може бути радником і консультантом Бенкендорфа", - зазначила "нунсівка".

Геращенко упевнена, що Європа сміється з України через новопризначений уряд.

"Ганна Герман говорить, що ми заощаджуємо на зарплатах чиновників, при цьому у нас найбільший уряд в Європі - 29 міністрів і 7 віце-прем"єрів. Всі сміються з того, що в уряді немає жодної жінки, бо прийшла команда реформаторів. Тепер усі будуть сміятись, що на УТ-1 не буде людини, яка розмовляє українською", - сказала вона.

"Нунісвка" також порівняла сформований уряд з ООО (Об"єднанням олігархів і одіозних персонажів).

"На цьому фоні деякі олігархи виглядають дещо симпатичніше, ніж одіозні персонажі. Іде зачистка простору по всіх сферах, у даному випадку в інформаційній", - додала Геращенко.

Як відомо, президент НТКУ Василь Ілащук і декілька його заступників написали заяви про звільнення за власним бажанням.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Європа сміється з України через Герман і уряд - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

521

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі