пʼятниця, 04 грудня 2020 22:03

ЄСПЛ підтвердив об'єднання трьох справ проти

ЄСПЛ підтвердив об'єднання трьох справ проти
ЄСПЛ найближчим часом визначить подальшу процедуру в справі. Фото: Reuters

Європейський суд з прав людини підтвердив об'єднання трьох справ проти Росії щодо подій на Донбасі.

Про це повідомляє Європейська правда в п'ятницю, 4 грудня.

"27 листопада Велика палата ЄСПЛ вирішила приєднати до "донбаської справи" Україна проти Росії (справа 8019/16) дві інші міждержавні справи - Україна проти Росії no. 43800/14 щодо дітей з державних установ, яких незаконно вивозили в Росію на початку війни, а також справа Нідерланди проти Росії № 28525/20, що стосується збиття MH17", - йдеться в повідомленні.

В Мін'юсті заявили, що це рішення може мати позитивні наслідки для України, але в той же час затягне розгляд справи в цілому.

У ЄСПЛ зазначили, що дане рішення прийняли відповідно до регламенту Суду "в інтересах ефективного здійснення правосуддя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія маніпулює кримчанами через українську бездіяльність

Суд зазначив, що найближчим часом визначить подальшу процедуру в справі.

Наразі справа отримала назву Україна і Нідерланди проти Росії.

У ЄСПЛ підкреслили, що, крім цієї об'єднаної справи, зараз у Суді знаходяться ще три міждержавні скарги і більше 7 000 індивідуальних скарг, що стосуються подій у Криму, на сході України і в Азовському морі.

Верховний суд скасував вирок колишньому депутату ВР Криму, зраднику Василю Ганишу. Його судили за державну зраду та винесли вирок – 12 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «ЄСПЛ підтвердив об'єднання трьох справ проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі