середа, 02 грудня 2020 14:23

Росія маніпулює кримчанами через українську бездіяльність

Росія маніпулює кримчанами через українську бездіяльність

Ганиша звільнили, оскільки в Україні не прописаний закон про колаборантів.

"Фактично його підпис використовували окупанти. Хотіли показати іншим депутатам, що в Криму відбулася не окупація, а кримський парламент проголосував за псевдореферендум", - каже Gazeta.ua політолог Лариса Волошина.

Ганиш продовжив працювати, але не зробив гучних заяв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховний суд скасував вирок депутату-зраднику

"Він говорить, що не голосував. Ми памёятаємо, як Гіркін розповідав про те, як зі зброєю в руках вони зганяли депутатів на голосування. Ми знаємо, що в так званому голосуванні не було багатьох депутатів. Чи було взагалі голосування - теж не знаємо", - каже вона.

Захист Ганиша наполягає на тому, що Україна не сприймає так званий референдум. На суді, в Україні заявив про те, що не голосував.

"Ганиш не заперечував, що підпис стоїть, але заперечує факт голосування. Гірше те, що ми не можемо відслідкувати нових держслужбовців та військових. Нам треба закон про колаборацію. В ньому необхідно розписати які посади та рішення є шкідливими для наших громадян, за які вони нестимуть покарання. Таким чином ті люди, що залишилися працювати умовно вчителями та секретарями на окупованих територіях, не матимуть проблем", - говорить Волошина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпустили єдиного засудженого за держзраду кримського ексдепутата

Під час британсько-німецької війни парламент Великої Британії прийняв закони, у яких прописав функції, що можуть виконувати державні служби та силові структури під час окупації.

"Це те, що українська владна машина не зробила за роки окупації. Таким чином Росія може маніпулювати нашими громадянами. Вони їм кажуть напряму, що в разі, якщо вони працюють в Криму, то Україна їх ув'язнить", - підсумовує експерт.

Верховний суд скасував вирок колишньому депутату ВР Криму, зраднику Василю Ганишу. Його судили за державну зраду та винесли вирок – 12 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Росія маніпулює кримчанами через українську бездіяльність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі