четвер, 13 квітня 2023 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

ЄС запровадив санкції проти "вагнерівців"

ЄС запровадив санкції проти "вагнерівців"
ЄС запровадив санкції проти ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Фото: ТАСС

Європейський Союз запровадив санкції проти російської ПВК "Вагнера".

Також до санкційного списку потрапила компанія РІА "ФАН", яка належить власнику ПВК Євгену Пригожину. Санкції ввели у четвер.

ПВК "Вагнера" нападала на українські міста Соледар і Бахмут у січні 2023 року, бере участь в агресивній війні Росії проти України, сказано у документі.

"Несе відповідальність за матеріальну підтримку дій, які підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України", – заявили в ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заарештували майно Новинського

"РІА "ФАН" входить до складу медіагрупи "Патріот", російської медіаорганізації, раду якої очолює Євген Пригожин. РІА ФАН займається пропагандою і дезінформацією про агресивну війну Росії проти України", – сказано у документі.

Вчора Велика Британія запровадила санкції проти родичів російських олігархів і дружини екснардепа Медведчука Оксани Марченко.

Також вчора Сполучені Штати Америки запровадили черговий пакет санкцій проти десятків фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із РФ. Зокрема, під санкції потрапив російський віцепрем'єр Марат Хуснуллін.

Зараз ви читаєте новину «ЄС запровадив санкції проти "вагнерівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі