вівторок, 23 лютого 2010 12:14

ЄС втомився від української безвідповідальності і безвладдя - французькі ЗМІ

ЄС втомився від української безвідповідальності і безвладдя - французькі ЗМІ

Європейський союз, як і раніше не має жодної гадки, що робити з Україною, яка потонула в політичній нестабільності, пише французька газета "Le Monde". На думку видання, це одна з головних причин труднощів у зближенні України з ЄС.

"Le Monde" зазначає, що Віктор Янукович є політиком "без харизми, без програми, або навіть парламентської більшості", і здобув владу в Україні, коли та знаходиться в "жалюгідному стані".

Газета згадала про зовнішні борги і величезну корупцію. Єдиним позитивним наслідком Помаранчевої революції стала, на думку видання, свобода слова, яка "не має аналогів в жодній іншій країні колишнього СРСР".

"Le Monde" також піддає сумніву те, що вибори віддалили Україну від Європейського Союзу.

"По суті, інтеграція з ЄС залишається віддаленою перспективою з інших причин, ніж вибір на пост президента Віктора Януковича. Європейці та міжнародні фінансові організації (Світовий банк) втомилися від безвідповідальності українських політиків і відсутності влади в Києві", - підкреслює газета.

Однак, видання зазначає, що вина у цьому лежить також і на ЄС.

" ЄС зв"язаний внутрішніми суперечностями і досі не визначився, чим має бути для нього Україна. Щитом проти Росії? Майбутнім військовим союзником в НАТО? Спеціальним економічним партнером, багатим відомими чорноземами та металургійною промисловістю? Майбутнім членом (ЄС), після прийняття до спільноти балканських країн?", - задається риторичними питаннями, автор статті у Le Monde.

Gazeta.ua за матеріалами Le Monde

Зараз ви читаєте новину «ЄС втомився від української безвідповідальності і безвладдя - французькі ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі