субота, 22 квітня 2023 01:32

ЄС не хоче запроваджувати санкції проти російської атомної енергії і діамантів – журналіст

ЄС не хоче запроваджувати санкції проти російської атомної енергії і діамантів – журналіст
ЄС обговорює черговий пакет санкцій проти РФ. Фото: Укрінформ

Європейський союз не хоче запроваджувати санкції проти російської атомної енергетики і діамантів.

Пропозиція Європейської комісії щодо нового пакету містить здебільшого заходи для посилення вже наявних обмежень, повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині пояснили, чому не вводитимуть санкції проти Росії

ЄС також запровадить санкції проти додаткових фізичних та юридичних осіб.

"Наступний санкційний пакет ЄС щодо Росії стосуватиметься насамперед покращеного дотримання санкційних вимог і нових засобів протидії ухилянню від санкцій", – зазначив журналіст.

У четвер розпочались зустрічі між Єврокомісією та офіційними особами країн-членів ЄС, на яких неформально обговорять пропозиції щодо санкцій для 11-го пакета санкцій.

Деякі країни ЄС вимагали заборони експорту російського ядерного палива та послуг. За таі санкції виступає Німеччина. Франція, Угорщина та інші країни виступають проти.

Бельгія, де розташований найбільший у світі центр торгівлі діамантами, досі успішно домагалась виключення заборони на їхній імпорт із Росії.

Зараз ви читаєте новину «ЄС не хоче запроваджувати санкції проти російської атомної енергії і діамантів – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі