вівторок, 27 лютого 2024 08:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Ера миру в Європі скінчилася - Кулеба

Ера миру в Європі скінчилася - Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що повномасштабна агресія Росії проти України поклала край ері нейтралітету та миру у Європі. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Повномасштабна агресія Російської Федерації проти України поклала край ері нейтралітету та миру у Європі.

Кожна країна має сама визначати найкращі засоби забезпечення власної безпеки, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє The Irish Times.

"Особисто я вважаю, що ера нейтралітету закінчилася, так само як і ера миру в Європі. Ця сумна реальність є результатом нової реваншистської та імперської сили на сході нашого континенту, тобто диктатури Володимира Путіна", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, чого найбільше Україна потребує на полі бою

У разі загарбання України РФ не зупиниться. Ось чому забезпечення українських Збройних сил усією необхідною зброєю - є найкращим способом забезпечити довгострокову безпеку Європи зараз, наголосив Кулеба.

"Кожен артилерійський снаряд, вироблений в Європі, повинен служити цілям захисту Європи", - додав він.

Очільник української дипломатії також закликав активізувати військове виробництво в Європі, усунути всі бюрократичні перешкоди та скерувати всі військові замовлення на континенті на потреби європейських держав і насамперед - України.

До кінця березня Європейський Союз планує поставити Україні майже 170 тис. снарядів, повідомив міністр закордонних справ України. На цю тему Кулеба поговорив телефоном з високим представником ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Зараз ви читаєте новину «Ера миру в Європі скінчилася - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі