понеділок, 26 лютого 2024 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба сказав, чого найбільше Україна потребує на полі бою

Кулеба сказав, чого найбільше Україна потребує на полі бою
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав чотири пріоритети у зброї для ЗСУ. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Очільника української дипломатії запитали, чого найбільше потребує Україна на полі бою. Він назвав чотири пункти.

Артилерійські снаряди, системи протиповітряної оборони та далекобійні ракети - це пріоритет для української армії зараз, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону.

"Перше - артилерійські снаряди, у цьому питанні є позитивний зсув. Зараз вже є позитивний рух, і буде ще більше постачань, щоб на фронті солдати мали те, що їм потрібно. Друге - це системи ППО. Щодо цього пояснювати не треба", - сказав він.

Третє, за словами Кулеби, - це далекобійна зброя, далекобійні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нехай потім не ображаються" - Кулеба сказав про жорсткі заходи щодо Польщі

"Тут всі розуміють: ATACMS і Taurus. Це ключові речі. Четвертий пункт щодо зброї - комплексний. Йдеться про необхідність нарощувати виробництво зброї у західних країнах та спільно з Україною", - зазначив посадовець.

Щодо снарядів для ЗСУ Кулеба наголосив, що вони мають вироблятися як в Україні, так і в країнах-партнерах. Водночас західні союзники припустилися помилки:

"Коли Україна просила нарощувати їхнє виробництво, вони почали робити це занадто повільно. Наприкінці минулого року партнери зрозуміли це і почали серйозно інвестувати в нарощення виробництва снарядів. Тому снаряди будуть, це не те що якісь там загальні політичні обіцянки, це конкретні розрахунки. Ми чітко усвідомлюємо, наскільки зросте здатність виробництва снарядів", - резюмував політик.

Загальні бойові втрати російських окупантів на ранок 26 лютого склали 410 700 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 880 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба сказав, чого найбільше Україна потребує на полі бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі