пʼятниця, 01 лютого 2013 13:43

Експерти Ради Європи знайшли в Україні купу проблем: від здоров'я чоловіків до євроінтеграції

Експерти Ради Європи знайшли в Україні купу проблем: від здоров'я чоловіків до євроінтеграції
Фото: osp.lviv.ua

Експерти Ради Європи презентували міжнародний огляд національної молодіжної політики, проведений у 2012 році в чотирьох областях України та в Автономній Республіці Крим.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Ми дали змогу їм ознайомитися з усіма сторонами української молодіжної політики, нітрохи нічого не приховуючи, а показуючи так, як є насправді", - сказав голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін.

Після вступного слова він залишив приміщення, не дослухавши огляду експертів.

Експерт Ради Європи Єва Кжаклевська розповіла, що Україна є 19-ю країною, яка отримала оцінку експертів і найбільшою з тих, які були оцінені

"Ми в курсі, що в Україні обмежені економічні ресурси. Така ситуація сьогодні у майже всіх країнах Європи. Але все одно сподіваємося, що тут будуть здійснюватися докорінні зміни", - сказала вона.

Експерт наголосила на недостатній якості охорони здоров'я.

"Одним із пріоритетів української молодіжної політики є здоровий спосіб життя, і ми розуміємо чому це так. Але наголошуємо на неналежній якості системи охорони здоров'я, її потрібно підвищити. Доступ до охорони здоров'я у сільській місцевості не є таким же,я к у міській", - зазначила Кжаклевська.

Вона також звернула увагу на необхідність покращення здоров'я українських чоловіків.

"Чоловіки в Україні набагато рідше звертаються по лікування і живуть набагато менше, аніж жінки", - підкреслила Кжаклевська.

Крім того, експерт наголосила на проблемі зайнятості.

"Ми знаємо, що ви прийняли новий закон про зайнятість. Сподіваємося,що він забезпечить робочими місцями всіх випускників навчальних закладів. Також треба звернути увагу, що українська освіта надає великий обсяг теоретичних знань, однак не дає практичних навичок", - розповіла Кжаклевська.

Вона також звернула увагу на те, що Держслужба молоді займається лише певними категоріями молодих людей.

"Є достатньо багато служб, які надають допомогу проблемній молоді, інвалідизованій молоді, а також тим, що є на межі випадіння із соціального життя. Так само приділяють увагу і талановитим людям. Є багато олімпіад, стипендій та іншого. Однак не займаються середньою ланкою, тими, хто не потрапляє до цих категорій", - зазначила Кжаклевська.

Насамкінець експерт рекомендувала більше увагу приділити питанням європейської інтеграції та гендерної рівності.

Зараз ви читаєте новину «Експерти Ради Європи знайшли в Україні купу проблем: від здоров'я чоловіків до євроінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі