вівторок, 24 вересня 2013 23:30

Експерти похвалили АП за роботу із запитами, проте розкритикувати Раду та КС

Експерти похвалили АП за роботу із запитами, проте розкритикувати Раду та КС
Фото: osvita.mediasapiens.ua

Директор Інституту медіа права Тарас Шевченко розповів, що найоперативніше, та найефективніше із запитами працює Адміністрація президента, а от найгірше – апарати Верховної Ради та Конституційного суду.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Дійсно, відкривається все більше інформації, бо новий закон (чинний закон "Про доступ до публічної інформації" був прийнятий на початку 2011 року – ред.) входить в десятку кращих законів світу по якості самого закону", - підкреслив він.

Водночас, він наголосив: "Ми хочемо дивитися не лише на те, що було п'ять-десять років тому, ми хочемо дивитися на розвинені стандарти розвинених країн, і ми хочемо, щоб коли написано що декларація відкрита, коли прямо написано, що Верховна Рада зобов'язана всі декларації публікувати в "Голосі України", або на сайті, то це має виконуватись. Це елементарні принципи верховенства права".

"Я хочу похвалити Адміністрацію президента та Дениса Іванеско (керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ – ред.) – вони працюють із запитами на інформацію дуже досконало. На жаль, апарат ВР і апарат Конституційного суду одні із найгірших розпорядників інформації", - резюмував він. Водночас, думку експерта підтримав і народний депутат Юрій Стець.

Нагадаємо, сьогодні 24 вересня у Верховній Раді зареєстровано законопроект, що обмежує доступ до публічної інформації. Документ забороняє громадянам особисто робити копії державних документів, дозволяє чиновникам не відповідати на інформаційний запит, якщо в ньому немає зворотного поштової адреси, і зобов'язує громадян оплачувати надання інформації, якщо відповідь займає більше десяти сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Експерти похвалили АП за роботу із запитами, проте розкритикувати Раду та КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі