понеділок, 23 вересня 2013 10:55

Азаров росіянам: Ми не можемо повторити жахливу помилку СРСР

Азаров росіянам: Ми не можемо повторити жахливу помилку СРСР
Микола Азаров. Фото: hvylya.org

Прем'єр-міністр України Микола Азаров назвав помилковою позицію нав'язування країні тільки одного вектора інтеграції - або в Митний союз, або в ЄС.

Про це він розказав в інтерв'ю телеканалу "Весті24", показаному в понеділок, повідомляє інтернет-видання "РІА-новости".

Азаров зауважив, що сьогодні країни повинні співпрацювати з якомога більшою кількістю партнерів. За його словами, свого часу СРСР вирішив відгородитися від усього світу, і наслідки цього були жахливими. Прем'єр заявив, що сьогодні не можна повторити цю помилку. "Ми хочемо бути і з вами, але хочемо бути і з іншими", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче контролювати українську ГТС і "з'їсти" наші підприємства - експерт

Нагадаємо Україна в листопаді 2013 року на вільнюському саміті "Східного партнерства" планує підписати з ЄС угоду про асоціацію, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі. При цьому Київ заявляє, що готовий приєднатися до ряду положень Митного союзу.
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Україна не зможе суміщати асоційоване членство з ЄС з інтеграцією в рамках Митного союзу, назвавши заяви Києва на цю тему "лукавством" і нагадавши латинську приказку "або все, або нічого".

Зараз ви читаєте новину «Азаров росіянам: Ми не можемо повторити жахливу помилку СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

337

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі