понеділок, 23 вересня 2013 08:20

Україна забезпечила основні умови для підписання Угоди з ЄС - угорські експерти

Україна забезпечила основні умови для підписання Угоди з ЄС - угорські експерти
Фото: ukrinform.ua

Учасники "круглого столу" в Інституті зовнішньої політики при МЗС Угорщини дійшли висновку, що Україна виконала переважну більшість умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Україна виконала переважну більшість висунутих ЄС умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі з ЄС", - такий узагальнюючий висновок зробив координатор з питань європейської політики сусідства та Східного партнерства МЗС Угорщини Габор Броді.

Він підтвердив незмінну підтримку євроінтеграційних прагнень України з боку Угорщини, яка активно лобіює цей процес серед держав-скептиків ЄС. Як представник головуючої у Вишеградській четвірці держави Броді наголосив також на підтримці України з боку країн В-4 та анонсував оприлюднення найближчим часом відповідної заяви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям потрібна інформаційна кампанія про Євросоюз

Співробітник Інституту зовнішньої політики Ондраш Деак основну увагу у своєму виступі зосередив на висвітленні українсько-російських відносин в енергетичній сфері крізь призму внутрішньополітичної та економічної ситуації в Україні та зовнішньої політики нашої держави. Серед іншого пролунала думка, що Україна перебуває у скрутному економічному становищі, вихід з якого можна знайти лише із залученням зовнішньої допомоги – або шляхом досягнення домовленості з Москвою щодо зниження ціни на російський газ, або шляхом отримання нового кредиту від МВФ. Водночас зазначена думка не знайшла підтримки серед учасників обговорення, на переконання яких Україна має значний потенціал для забезпечення свого економічного розвитку та енергетичної незалежності.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Україна забезпечила основні умови для підписання Угоди з ЄС - угорські експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі