середа, 14 липня 2010 11:08

Експерт побачив дипломатичну гру в діях Януковича

Експерт побачив дипломатичну гру в діях Януковича

Політолог Володимир Фесенко здивований тим, що президент України Віктор Янукович написав листа президенту США Бараку Обамі. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Це може бути пов'язано із візитом Клінтон до України. Можливо, лунала критика на адресу нового українського керівництва. Просто публічно ми її не чули. Це і стурбувало владу. Хоча можуть бути і інші причини, про які ми просто не знаємо", - зазначив експерт.

Фесенко налогосив, що відносини стратегічного партнерства між Україною і США закріплені відповідною хартією.

"Коли Янукович був в США під час саміту з ядерної безпеки, він підтвердив збереження цієї хартії. Тому стратегічні відносини між нами зберігаються хоча б з формальної точки зору. Думаю, що і з політичної також", - пояснив він.

"США офіційно не заявляли про згортання своїх стратегічних відносин з Україною. Тому я не бачу формального приводу для такого звернення. Треба з"ясувати, що було приводом для цього відкритого листа. Тут йдеться про певну дипломатичну гру. Думаю, США могли б відповісти, по-перше, що є хартія - вона діє. По-друге, збереження стратегічних відносин із Америкою значною мірою залежить від самої України. Це дві тези, які можуть бути відповіддю", - зауважив політолог.

Нагадаємо, радник президента України з зовнішньої політики Андрій Фіалко, виступаючи в Інституті Брукінгса у Вашингтоні, процитував лист президента Януковича, у якому говориться, що високий рівень двосторонніх відносин необхідно підтримувати за будь-якої геополітичної та внутрішньополітичної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Експерт побачив дипломатичну гру в діях Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі