понеділок, 17 квітня 2006 15:15

Єхануров вважає, що ЄЕП провалиться

В.о прем"єр-міністра України Юрій Єхануров сказав, що Єдиний економічний простір знаходиться на шляху до провалу.

- Щодо ЄЕП позиція нашої політичної сили відома: спочатку зона вільної торгівлі, а потім ми підписуємо решту всіх документів. Росія зараз від цієї теми відходить. Це означає, що ЄЕП знаходиться на шляху до провалу. Це питання часу, - пояснив він.

У п"ятницю, 14 квітня, в Мінську (Білорусь) відбулось засідання інтеграційного комітету ЄврАзЕС. Одночасно пройшло засідання Групи високого рівня з формуванню ЄЕП.

Обидва форуми, на яких передбачалося погодити ряд документів щодо створення митного союзу та зони вільної торгівлі, відчутних результатів не принесли.

ЄврАзЕС не домовилося про єдиний ринок нафти та газу через позицію Білорусі. ЄЕП не може сформуватися через позицію України, яка згідна підписати тільки 13 з 38 документів, необхідних для створення ЄЕП.

Раніше президент Росії Володимир Путін та президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв повідомили, що не збираються чекати поки Україна вирішить підписати увесь пакет документів та готові почати процес створення ЄЕП без неї.

Наразі Україна співпрацює з країнами колишнього СРСР в рамках СНД (Співдружність незалежних держав).

Раніше Віктора Ющенка розкритикували українські та європейські експерти за те, що його передвиборні обіцянки кардинально розходяться з нинішніми заявами, пише Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров вважає, що ЄЕП провалиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі