субота, 18 листопада 2006 13:50

Єхануров: українська економіка працює завдяки попередньому уряду

Зараз українська економіка працює інерційно, в тому напрямі, який розробив ще попередній уряд, і цей рік може завершитися нормально. Але із січня почнуться труднощі, оскільки є проблеми, і їх набирається критична маса. Так вважає член політради партії "Наша Україна", екс-прем"єр-міністр Юрій Єхануров, про що він заявив, коментуючи роботу коаліційного уряду Віктора Януковича.

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", Єхануров, відповідаючи на критику з боку першого віце-прем"єра Миколи Азарова, сказав: "З Азаровим ми просто антиподи. Ми були першим ліберальним урядом, а Азаров - це людина строгої дисципліни. Він просто не може говорити про нас щось позитивне. Азаров вважає, що сильний уряд там, де є адміністративні важелі. А я вважаю, що це серйозна загроза розвитку економіки України".

При цьому Єхануров вдячний українському діловому світу.

- Економіка правильно зреагувала на ту свободу, яку ми їй дали. Ми фактично нічим не керували, ми не наказували цінам "Стоп", ми просто створювали умови. І ця свобода вперше в історії економіки України дала таке зростання, що ми до цих пір користуємося її результатами, - відзначив екс-прем"єр.

- Але зараз вона закінчиться, і в січні ви побачите, що наступають вже нові умови і нові правила гри. Все буде зроблено з жорсткими поворотами: "Туди підуть струмені річки, куди велять більшовики".

Серед основних проблем уряду Януковича Єхануров назвав надходження до бюджету.

- Наш уряд працював, і були нормальні надходження, ми нормально збирали засоби. А зараз механізм почав давати збої. Оскільки, видно, якісь потоки пішли убік. І, як то кажуть, дуже добре організовані потоки, - відзначив він.

- Якщо говорити про бюджет, то наслідки діяльності цього уряду для населення краще всього характеризуватиме перефразований слоган Партії регіонів: "Поліпшення вашого життя було вчора", - додав Єхануров, повідомляють ПОДРОБНОСТИ.UA.

Зараз ви читаєте новину «Єхануров: українська економіка працює завдяки попередньому уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі