понеділок, 03 жовтня 2022 23:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Є нові звільнені населені пункти - Зеленський
Оновлено

Є нові звільнені населені пункти - Зеленський
Президент Володимир Зеленський повідомив про нові звільнені населені пункти. Фото: ОП

Збройні сили України продовжують наступати.

Є нові звільнені населені пункти. Про це йшлося у черговому зверненні президента Володимира Зеленського.

"Продовжився наступальний рух нашої армії, усіх наших захисників. Є нові звільнені населені пункти в кількох областях", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що йдуть важкі бої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просуваються на двох напрямках: свіжа карта боїв

"Тривають жорсткі бойові дії на багатьох ділянках фронту. Але перспектива цих бойових дій залишається очевидною: усе більше окупантів намагається втекти, усе більше втрат несе ворожа армія, усе більше розуміння того, що Росія зробила помилку, пішовши війною проти України. Неможливо перемогти народ, який зберігає єдність і знає, за що воює", - сказав він.

Зеленський зауважив, що ніхто з мобілізованих росіян не зможе пояснити, а навіщо це йому особисто, чому він повинен ризикувати життям.

"Ми бачимо вже зараз серед загиблих окупантів і тих, хто був забраний просто тиждень чи два тому. Людей не готували до бойових дій, у них немає жодного досвіду, щоб воювати на такій війні. Але російському командуванню просто потрібні якісь люди – будь-які, – щоб поставити їх на місце загиблих. А коли й ці нові загинуть, надішлють іще людей. Так воює Росія. Так вона і програє", - сказав український президент.

Зеленський знову розкритикував псевдореферендуми на окупованих Росією територіях.

"Росії не допоможуть якісь там псевдореферендуми, якісь там оголошення про анексії, якісь там розмови про вигадані ними кордони, які намальовані незрозуміло де... Є чіткий і міжнародно визнаний кордон України. Є життя, яке ми повинні захистити. Є безпека, яку ми маємо відновити. І все це буде. Усе це ми робимо", - сказав глава української держави.

1 жовтня офіційно повідомили, що Збройні сили України увійшли в Лиман.

ЗСУ оточили російське угруповання в районі Лимана. Поблизу міста звільнили п'ять населених пунктів – Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве й Ставки.

Більшість окупантів, які перебували в місті, здалися в полон або "передислокувалися" у мішки для трупів, розповіло Міністерство оборони України.

Зараз ви читаєте новину «Є нові звільнені населені пункти - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі