середа, 12 березня 2014 12:26

Джемілєв в Москві провів перші зустрічі щодо Криму

Джемілєв в Москві провів перші зустрічі щодо Криму
Мустафа Джемілєв. Фото: zik.ua

Народний депутат України Мустафи Джемілєва в Москві провів зустріч з повноважним послом України в РФ Володимиром Єльченком.

Про це повідомила помічник нардепа Лілія Муслімова.

"У ході розмови в посольстві України в Росії відбувся обмін думками щодо можливих шляхів виходу із кризи в Криму і збереження територіальної цілісності України. При цьому посол України в Росії підкреслив особливу роль кримськотатарського народу у врегулюванні ситуації і збереженні спокою і миру на Кримському півострові", - повідомила Муслімова.

За її словами, напередодні, 11 березня, під час першої зустрічі Джемілєва і Єльченка, посол України в Росії висловив думку "про необхідність відновлення політичного діалогу України і Російської Федерації, що дозволить вивести відносини двох країн на якісно новий рівень".

Муслімова також повідомила, що у вівторок Джемілєв зустрівся також із надзвичайним і повноважним послом Туреччини в Росії Айдином Аднан Сезгіном.

"У ході обговорення ситуації, що склалася в Криму, посол Туреччини в Росії підкреслив, що його країна підтримує розв'язання кризи в Криму виключно мирним шляхом на основі збереження територіальної цілісності України", - зазначила Муслімова.

Нагадаємо, 11 березня Мустафа Джемілєв вилетів до Москви з метою зустрічі з екс-президентом Татарстану Мінтеміром Шаймієвим і обговорення з ним шляхів виходу з кризової ситуації, що склалася в Криму. Окрім цього він припускав, що може відбутися зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв в Москві провів перші зустрічі щодо Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі