пʼятниця, 02 жовтня 2020 14:46

Дубінський не задекларував бізнес в ЄС, який потім переписав на дружину

Дубінський не задекларував бізнес в ЄС, який потім переписав на дружину
Олександр Дубінський володів бізнесом в Словаччині до лютого 2020 року, стверджують в ЦПК. Фото: Facebook/ Олександр Дубінський

Народний депутат з партії "Слуга народу" Олександр Дубінський не задекларував дані за 2019 рік про свої права власності на компанію DubPro S.r.о в Словаччині, коли був її єдиним акціонером.

Про це йдеться в розслідуванні Центру протидії корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга" вигадав собі повноваження "куратора" області

"Згідно з інформацією бізнес-реєстру Словаччини, від 30 березня 2019-го до 14 лютого 2020-го Дубінський був єдиним акціонером словацької компанії DubPro S.r.o" зі статутним капіталом €5 тис. А вже з 18 лютого акціонером компанії стала його дружина - Леся Цибко. 19 вересня назву компанії змінили — на TsybPro S.r.o" - вказує ЦПК.

Дубінський у своїй декларації за 2019 рік не вказав дані про права власності на цю компанію. Тим самим нардеп порушив закон "Про запобігання корупції", вважають розслідувачі.

У липні цього року Солом'янський районний суд Києва за заявою дружини Дубінського постановив, що вона володіє 100% корпоративних прав у словацькій компанії з вересня 2019 року. ЦПК припускає, що це зробили для уникнення Дубінським притягнення до адміністративної відповідальності за недекларування.

18 вересня 2020-го Леся Цибко зареєструвала ще одну компанію у Словаччині під назвою DT Consulting S.r.o.

Журналісти "Bihus.info" опублікували розслідування про нардепа Олександра Дубінського. У ньому йдеться, що нардеп під час Революції гідності займався створенням антимайданівських фейків на замовлення найближчого оточення ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Зараз ви читаєте новину «Дубінський не задекларував бізнес в ЄС, який потім переписав на дружину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі