понеділок, 05 лютого 2024 21:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога Україні: Трамп розкритикував відповідний законопроєкт

Допомога Україні: Трамп розкритикував відповідний законопроєкт
Кандидат у президенти США Дональд Трамп закликав голосувати проти законопроєкт щодо змін у прикордонному законодавстві та військової допомоги Україні та Ізраїлю. Фото: eastnews.ua

Кандидат у президенти США Дональд Трамп жорстко розкритикував законопроєкт щодо змін у прикордонному законодавстві та військової допомоги Україні та Ізраїлю.

Цей документ збираються виносити на голосування у Сенаті 7 лютого.

У власній соцмережі Truth Social Трамп написав, що законопроєкт "не повинен бути пов'язаний з іноземною допомогою в будь-якому вигляді чи формі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Конгрес має виконати свою роль": у США відреагували на європейську допомогу Україні

"Лише дурень чи лівий радикальний демократ проголосував би за цей жахливий законопроєкт про кордон, який дає повноваження на закриття лише після 5000 зустрічей на день, коли ми вже маємо право закрити кордон зараз, що має бути зроблено. Цей законопроєкт є чудовим подарунком для демократів і бажанням смерті для Республіканської партії. Це жахлива робота, яку демократи виконали щодо імміграції та кордону, яка звільняє їх від відповідальності та повністю перекладає все на плечі республіканців. Не будь дурний!!! Нам потрібен окремий законопроект про кордон та імміграцію", - написав він.

У жовтні минулого року президент США Джо Байден подав у Конгрес законопроєкт на виділення $106 млрд на допомогу Ізраїлю та Україні, а також союзникам в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. З цієї суми $61,3 млрд пропонувалося виділити Києву.

У грудні американський Сенат заблокував початок дебатів стосовно цього пакету допомоги. Причиною стали вимоги республіканців внести до законопроєкту жорсткіший комплекс заходів щодо захисту південного кордону США з Мексикою.

Зараз ви читаєте новину «Допомога Україні: Трамп розкритикував відповідний законопроєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі