понеділок, 14 березня 2011 17:39

Доній розкрив "підступність" мажоритарних виборів

Доній розкрив "підступність" мажоритарних виборів

Депутат Верховної Ради від "Народної самооборони" Олесь Доній вважає, що новий закон про вибори до парламенту, який передбачає вибори половини депутатів за мажоритарною системою, буде прийнятий владою без серйозного обговорення.

Як повідомила прес-служба "Народної самооборони", Доній зазначив, що цей закон потрібен владі, "аби знищити опозицію в країні".

"Адже запровадження мажоритарної складової (а в Україні це означає стартову перевагу людей з грошима) призведе до того, що електоральні округи будуть засіяні гречкою, а в парламент пройдуть бізнесмени", - пояснив нардеп.

Парламентарій нагадав, що подібна ситуація вже була у 2002 році, коли опозиція за пропорційною системою отримала більшість мандатів, а в мажоритарних округах перемогли кандидати з капіталом, які після проходження до парламенту одразу ж перейшли до провладної більшості.

"Але через таке "перегинання палиці" і нівелюванні ролі парламентської опозиції "регіонали" можуть одержати зовсім протилежний результат: може зрости роль вуличної опозиції. А ось до чого може призвести вулична опозиція, ми бачили на прикладі Тунісу, Єгипту та Лівії", - попередив Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній розкрив "підступність" мажоритарних виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі