середа, 16 лютого 2011 14:20

Можливій опозиції Донія та Кириленка дали зелене світло

Можливій опозиції Донія та Кириленка дали зелене світло

У будь-якому нормальному демократичному суспільстві немає єдиної опозиції, а заяви лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про справжню і не справжню опозиційність роблять серйозну шкоду об'єднанню українських опозиціонерів.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив політолог Володимир Фесенко.

На його переконання, опозиція в Україні завжди буде різною.

"Мені дуже не подобаються заяви Юлії Тимошенко або деяких людей з її фракції про те, що є справжня опозиція - "Батьківщина", а є не спражня опозиція. Такі заяви роблять серйозну шкоду об'єднанню опозиції, негативно впливають на психологічний фон в її середині", - упевнений експерт.

Водночас, говорячи про ідею народного депутата Олеся Донія щодо утворення у парламенті нової опозиційної групи на базі "Народної самооборони" та "За Україну!", Фесенко пояснив, що Доній мав на увазі необхідність розвитку нових опозиційних сил.

"Скоріш за все йдеться про створення нової націонал-демократичної сили. "Фронт змін" Яценюка більш ліберальний за своїми програмними установками. У "Батьківщині" особлива ситуація - вона, як була, так і лишається персоніфікованою політичною силою. "Свобода" - це націоналістична сила. А от націонал-демократія в Україні переживає стан занепаду", - уточнив політолог.

За його словами, Доній, як представник молодого покоління націонал-демократії, пропонує у новому форматі з новими обличчями створити новий націонал-демократичний рух.

"Разом з В'ячеславом Кириленком Доній якраз є представником того покоління, яке було на Майдані ще на початку 90-х років. Тому така спроба можлива. Інша річ, щоб на неї позитивно відреагувала та частина суспільства, яка сприймає націонал-демократичні ідеї", - підкреслив Фесенко.

Нагадаємо, раніше народний депутат Олесь Доній заявив, що у Верховній Раді пора з'явитись новій "справді опозиційній" депутатській групі, до якої, ймовірно, увійдуть парламентарії від "Народної самооборони" та "За Україну!".

Зараз ви читаєте новину «Можливій опозиції Донія та Кириленка дали зелене світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі