вівторок, 15 лютого 2011 17:03

Доній заявив, що фракції НУ-НС не існує

Доній заявив, що фракції НУ-НС не існує

Фракція "Нашої України - Народної самооборони" перебуває у номінальній опозиції до нинішньої влади. Як цілісне утворення, вона вже давно не існує.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від "Народної самооборони" Олесь Доній.

Зокрема, Доній зазначив, що з моменту переобрання нового голови фракції НУ-НС Миколи Мартиненка ця фракція не може зібрати кворум.

"Цілком очевидно, що нещодавнє голосування Мартиненка разом з владою за перенесення виборів є свідченням того, що він не є в реальній опозиції. Це можна назвати номінальною опозицією", - сказав політик.

На його переконання, сьогодні кожна політсила і кожен депутат, як політична особистість, які входять до фракції НУ-НС, визначають свій вибір самостійно.

Разом з тим, говорячи про сьогоднішній вихід Івана Плюща із фракції "Нашої України - Народної самооборони", Доній зазначив, що Плющ з перших днів існування фракції НУ-НС відчував свою відокремленість і "був завжди радий і готовий до співпраці з представниками Партії регіонів".

"Він цього не приховував. А зараз він увійшов до групи, яка готова співпрацювати з владою", - підкреслив нардеп.

Водночас, за його словами, з боку влади не є самоціллю, аби парламентарії виходили із фракції НУ-НС.

"І так ми вже бачимо, що більшість фракції проголосувала із владою за перенесення виборів. У конституційну більшість, омріяну "регіоналами", більшість депутатів уже увійшли де-факто. І не обов'язково тут потрібне оформлення де-юре", - резюмував Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній заявив, що фракції НУ-НС не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі