понеділок, 12 травня 2014 12:07

Добровольці Ахметова воюватимуть проти української армії - Арестович

Добровольці Ахметова воюватимуть проти української армії - Арестович
Фото: visnyk.lutsk.ua

Половина "добровольців" з дружин, організованих донецьким олігархом Рінатом Ахметовим, стануть бойовиками і воюватимуть з українською армією.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив військовий експерт Олексій Арестович.

"Раніше бойовиків готували на території Росії, тепер, очевидно, їм потрібно створити таку базу ближче до театру бойових дій. Тому Ахметов створить такі собі навчальні центри для найманців, де будуть їх навчати. Там буде трирівнева підготовка. Одна частина імітуватиме дружинників - ходитиме вулицями Донецька. Нібито дивитиметься за порядком, щоб бандити не нападали на мирних громадян. Не виключено, що навіть когось ловитимуть і здаватимуть місцевій міліції. Друга частина з цієї добровольчої групи Ахметова — відверто підуть в бойовики, які вміють стріляти з кулеметів та автоматів. Ще одна група - спеціально навчені диверсанти. Всі вони громадяни України, з українськими паспортами. Зараз, коли сепаратисти провели референдум, де явка за їхніми підрахунками зашкалюватиме — Донеччина та Луганщина перетвориться у щось схоже на Придністровя", - пояснив експерт.

За його словами, мета сепаратистів - зрив виборів 25 травня.

"Вони гратимуть на зрив виборів 25 травня. Бойовиків підзбирають десь за тиждень, мінімально підготують. Після чого вони підуть таранити Харківську область, Запорізьку та Дніпропетровську. І відповідно далі підуть на Київ", - сказав Арестович.

За його словами, Ахметов прагне показати владі, що без нього навести порядок на Донбасі неможливо.

"Ахметов може зайняти роль такого собі "розводили". Мовляв без мене Донбас бунтує, але, якщо ви будете мене поважати і робитимете те, що я кажу, то Донбас буде притихшим",- сказав Арестович.

Що стосується позиції ще одного східного олігарха, а нині губернатора Донеччини Сергія Тарути, то, за словами експерта, "це інтелігентна людина, яка не знає що робити".

"Якби ситуація була мирною, він би зміг викрутитися, але, коли в регіоні військова ситуація, то шахматна партія — не пройде. Він перебуває у сумному становищі. Я думаю він з великим задоволенням втік би звідти", - припустив Арестович.

Нагадаємо, що глава Донецької ОДА Сергій Тарута і власник СКМ Рінат Ахметов раніше заявили, що АТО на Донбасі треба зупинити, а правопорядок повинні забезпечити місцеві народні дружини спільно з міліцією.

Зараз ви читаєте новину «Добровольці Ахметова воюватимуть проти української армії - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі