неділя, 26 лютого 2012 12:12

До парламентських виборів кредиту Україні не дадуть - Єхануров

До парламентських виборів кредиту Україні не дадуть - Єхануров

Борги України не надто значні. Але по інвестиційному клімату ситуація досить важка.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив колишній прем'єр-міністр Юрій Єхануров.

"По інвестиційному клімату ситуація досить важка. Але вона пов'язана не лише з економікою, а й з політичними проблемами. Ділові люди, тобто потенційні інвестори — прагматичні й конкретні. Вони дивляться — за графіком в Україну має бути черговий транш. А його немає. Значить Міжнародний валютний фонд там не працює, а це сигнал усім світовим інвесторам — із цією країною щось не так. І вони сюди не йдуть", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отримати кредит МВФ буде важко

За його словами, до парламентських виборів навряд чи нам світить кредит МВФ. Там слідкуватимуть, наскільки демократичними вони будуть. Хоча й без цих грошей Україна може обійтися, вважає Єхануров.

"Коли я очолював уряд, ми не взяли жодного цента. Пережили дуже важко, але не взяли", - згадав політик.

На його думку, щоб викрутитися, влада піде на такі кроки: будуть зменшені асигнування місцевих адміністрацій, соціальні виплати, зажиматимуть малий і середній бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" взяв у банку Путіна загадковий кредит

"Бо великий чіпати не можна — дуже вже поважні люди. До влади прийшла команда з іншими переконаннями. От я по натурі директор, виріс на виробництві. Є два типи директорів. Перший — демократи, які вважають, що треба віддати повноваження, і кожен керівник підрозділу відповідає за своє і має певну свободу в прийнятті рішень. А завдання директора — зовнішні питання, загальні правила гри. А є другий тип — ось іде директор по цеху, і не дай Боже, бак для сміття буде на 10 сантиметрів лівіше, ніж треба. Чому не отримали дозволу від генерального? От зараз такі люди прийшли. Без дозволу нічого не можна. Повинні всі йти туди, куди накажуть", - додав Єхануров.

Повністю інтерв'ю читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «До парламентських виборів кредиту Україні не дадуть - Єхануров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі