субота, 15 червня 2024 20:16

На Саміті миру погодять план дій і передадуть його Росії - Зеленський

На Саміті миру погодять план дій і передадуть його Росії - Зеленський
Президент Володимир Зеленський пояснив, що будуть робити з результатами Саміту. Фото: ОП

Погоджений на Саміті миру план дій доведуть до представників Росії.

На другому Саміті миру можна буде зафіксувати реальний кінець війни, сказав президент Володимир Зеленський на першому пленарному засіданні Глобального саміту миру, передає Gazeta.ua.

"Зараз тут немає Росії. Чому? Тому що, якби Росія була зацікавлена в мирі, не було б війни. Ми повинні вирішувати разом, що означає справедливий мир для світу та яким чином він може бути досягнутий у справді тривалий спосіб. Статут ООН є основою для нас. А потім, коли план дій буде на столі, погоджений всіма та прозорий для народів, тоді його буде прокомуніковано представникам Росії, щоб на другому саміті миру ми могли зафіксувати реальний кінець війни", - пояснив він.

На саміті присутня 101 держава та міжнародна організація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Текст комюніке саміту миру готовий - ОП

"Ми змогли уникнути однієї з найжахливіших речей - поділу світу на супротивні блоки. Тут є представники з Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Азії, Тихоокеанського регіону, Північної Америки, релігійні лідери. 101 учасник. І ніхто не має привілею вирішувати за іншого. Це справжня багатополярність", - сказав Зеленський.

Президент додав, що кожна держава, яка не представлена на саміті, "але яка поділяє такі самі цінності у вчинках та словах, зможе доєднатися до нашої роботи на подальших етапах Формули миру".

"Сама ідея війни вже програла. Путін повинен перейти від мови ультиматумів до мови світової більшості, яка бажає справедливого миру", - підсумував він.

Підсумкову декларацію Глобального саміту миру у Швейцарії досі обговорюють.

Організатори вважають, що документ ухвалять без згоди всіх сторін. Про це пише агентство Keystone-SDA з посиланням на джерела.

Очікується, що переговори щодо підсумкової декларації саміту миру триватимуть "до останньої хвилини" в неділю, коли захід завершується.

Зараз ви читаєте новину «На Саміті миру погодять план дій і передадуть його Росії - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі