субота, 26 вересня 2020 21:26

Для України "зашкалюють ризики" після того, як Лукашенко обрав допомогу Росії, а не Заходу - Кулеба

Для України "зашкалюють ризики" після того, як Лукашенко обрав допомогу Росії, а не Заходу - Кулеба
Білорусь відкинула пропозиції щодо посередництва - Кулеба. Фото: glavcom.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що вибір Олександра Лукашенка щодо підтримки Росії створює ризики для України, які потрібно зважувати, адже Білорусь відвернулася від допомоги західних країн.

Про це Кулеба заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, білоруська влада змовчала у відповідь на пропозицію щодо посередництва, яке пропонували Україна, Польща і Литва в рамках формату взаємодії Люблінського трикутника: "Сусіди, найближчі, - дві держави ЄС, і одна не ЄС. Тиша". Водночас головним завданням Кулеба вважає налагодження посередництва у Білорусі між владою і опозицією.

"Зараз найбільший брак - брак конкретних кроків. Тому Білорусь по суті закрилася. Вона станом на зараз відкинула пропозиції щодо посередництва", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський скасував візит у Білорусь

Він також додав, що влада Білорусі мовчить й у відповідь щодо нейтрального посередництва від ОБСЄ, яке пропонують в ОБСЄ Албанія і Швеція.

"Олександр Лукашенко зробив свій вибір - він обрав Росію, Володимира Путіна. А це означає конфронтацію, і це ключова ситуація. Ми розуміємо, що якщо Олександр Лукашенко обрав Росію, то ризики для нас починають зашкалювати, і відповідно від цього ми будуємо своє ставлення до нього", - заявив Кулеба.

Раду національної безпеки та оборони закликають негайно зібратися на засідання й запровадити персональні санкції проти Олександра Лукашенка та відповідальних за фальсифікацію президентських виборів і системне порушення прав і свобод людини в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Для України "зашкалюють ризики" після того, як Лукашенко обрав допомогу Росії, а не Заходу - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі