вівторок, 09 березня 2021 11:31

"Діють за інструкціями агресора" - Зеленський натякнув на Шарія і канали Медведчука

"Діють за інструкціями агресора" - Зеленський натякнув на Шарія і канали Медведчука
Центр протидії дезінформації запрацює найближчим часом, сказав Зеленський. Фото: Getty Images

В Україні запрацює центр протидії дезінформації. Про це сказав президент Володимир Зеленський на Всеукраїнського форумі "Україна 30. Культура, медіа, туризм" у понеділок.

Під час виступу про інформаційну війну президент натякнув на прокремлівського блогера Анатолія Шарія і телеканали нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука.

"Інформаційна війна - це не лише дезінформація. Не лише брехня. Це страх, паніка, агресія, які множаться з кожним лайком та репостом. Це шкідливі коди, віруси, спам. Це штучно створені "лідери думки", яким з Іспанії "краще видно", як жити в Україні.

Це засоби масової дезінформації, які прикривають свободою слова диверсії за інструкціями агресора. Ми зробили і продовжуємо працювати, аби на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну, випробувальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали пожиттєвий бан", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антиукраїнська пропаганда, а не свобода слова. Треш "112", ZIK і NewsOne показали в одному відео

Також Зеленський натякнув на свого попередника на посаді Петра Порошенка, який назвав привезену в Україну вакцину "г*мном".

"Дезінформація переслідує страшні цілі. Знаємо, які жахливі наслідки мають історії про "распятого мальчика", "поезда фашистов-карателей", про "нас тут нет".

Не менш небезпечним є те, що інформаційно нашу країну атакують не лише ззовні, але й із середини. Коли "великі патріоти" брешуть громадянам про Нові Санжари, що захисникам на фронті заборонено стріляти, про тарілки з борщем. Або ж коли називають вакцину словом, що насправді характеризує всю суть їх вчинків. У гонитві за власною популярністю вони готові поставити під удар безпеку, життя, здоров'я українців", - сказав президент.

"Україна обов'язково переможе в інформаційні війні. Іншого виходу просто немає. Зрештою не тільки в цій інформаційні війні. Слава Україні", - заявив Зеленський.

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

16 лютого СБУ оголосила про підозру Анатолію Шарію за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Діють за інструкціями агресора" - Зеленський натякнув на Шарія і канали Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі