вівторок, 16 лютого 2021 15:36

СБУ оголосила Шарію підозру в державній зраді

СБУ оголосила Шарію підозру в державній зраді
Шарій постійно поширював фейки про Україну та її політичних діячів. Фото: Facebook

Служба безпеки України оголосила про підозру Анатолію Шарію в протиправній діяльності, яка завдала шкоди національній безпеці України в інформаційній сфері.

Підозра оголошена за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо. За це передбачене покарання 12-15 років позбавлення волі, інформує пресслужба СБУ.

Слідство має докази того, що в інтерв'ю та виступах Шарій вів підривну діяльність проти України. Діяв на замовлення іноземних структур.

"Починаючи з 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телевізійні канали він сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій.

Зокрема, пропагандист займався дискредитацією державної політики України, умисно та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, викривлену інформацію щодо урядових ініціатив та подій на Донбасі. Метою було загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

Такі протиправні дії Анатолія Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема, телеканали основної пропагандистської державної компанії ВДТРК - "Россия 24", "Россия 1", телеканал Міністерства оборони РФ "Звезда" тощо", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокремлівський пропагандист Шарій поширює фейк про Зеленського

Слідство триває.

Анатолій Шарій – колишній журналіст, який втік з України 2012 року та отримав політичний притулок у Литві. Веде політичний блог на YouTube, який має понад 2 млн підписників.

Улітку 2019-го блогер оголосив про створення політичної сили - "Партії Шарія". Вона взяла участь у парламентських виборах, але прохідного бар'єру не подолала. Реєстрацію самого Шарія на чолі списку партії ЦВК скасувала, оскільки він не проживає в Україні з 2012 року.

Торік СБУ відкрила справу проти Шарія за статею "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Тоді він опублікував відео на YouTube з превью, де карта України була без Криму та частини Луганської і Донецької областей.

Зараз ви читаєте новину «СБУ оголосила Шарію підозру в державній зраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі