середа, 19 грудня 2012 12:32

Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"

Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"
Лев Миримський "викрив" подвійні підходи "Свободи". Фото: www.rbc.ua

Вимоги "свободівців" про обов'язкове використання української мови у парламенті свідчить про їхній подвійний пыдхыд до закону.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат, самовисуванець Лев Миримський.

Коментуючи вимогу партії ВО "Свобода" щодо того, що народні депутати мають виступати у сесійній залі виключно українською мовою, він наголосив:

"У мене однозначна позиція: у "Свободи" подвійний підхід. Якщо вони говорять про те, щоби кожен голосував своєю карткою, бо це суперечить закону, то тут я з ними повністю згоден. А якщо ми говоримо про російську мову, то якраз в 9 статті закону "Про засади державної мовної політики" у першій частині чорним по білому написано, що "виступаючий може говорити іншої мовою". Більше того, там записано, що можливі переклади виступів на державну мову в разі необхідності, які забезпечує апарат Верховної Ради України. Тому, якщо їм ("свободівцям") незрозуміла російська мова, вони можуть звернутися до апарату ВР і їм зроблять переклад".

Миримський підкреслив: "Але згідно із законом можна виступати не тільки державною мовою. Якщо вони дотримуються букві закону, нехай притримуються її до кінця, нехай не буде подвійних стандартів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" повинна взяти відповідальність за поновлення розколу в країні по "мовному" питанню - "регіонал"

Нардеп також зауважив, що особисто він володіє українською мовою, але у Раді говоритиме виключно російською.

"Я принципово буду розмовляти не державною мовою, а російською. Бо я депутат-мажоритаршик, я обирався в російськомовному регіоні і мої виборці хочуть, аби я говорив російською", - наголосив він.

Миримський додав: "У нас зараз немає жодних виборів, ми добилися стабільності, режим роботи спокійний і от на цьому етапі життя треба займатися не роз'єднанням країни, а її об'єднанням. І якраз якщо ми говоримо про всю країну, то кожна частина країни має розуміти другу її частину. Потрібно знаходити взаєморозуміння і не ділити людей за національною ознакою і за мовою, якою вони говорять. А потрібно знаходити взаєморозуміння, щоби об'єднати державу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" обіцяють взагалі заборонити виступати з трибуни Ради, якщо їм не дозволять говорити російською

Миримський також направив відкритого листа лідеру партії ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку з цього приводу. "Китайська мова мене мало хвилює, але моя рідна російська мова може і повинна використовуватися в парламенті на рівних правах з українською", - наголосив він у зверненні.

Зараз ви читаєте новину «Депутат-самовисуванець: "Я знаю українську, але говоритиму принципово російською, бо цього хоче мій виборець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

231

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі