середа, 11 травня 2011 22:20

Депутати Луганщини вимагають заборонити діяльність "екстремістської" "Свободи"

Депутати Луганщини вимагають заборонити діяльність "екстремістської" "Свободи"

Депутати Луганської облради просять заборонити діяльність ВО "Свобода" в Україні, як екстремістської організації.

Таке прохання міститься в зверненні до президента Віктора Януковича, Кабінету міністрів і Генпрокуратури, прийнятому на позачерговій сесії.

Депутати Луганської обласної ради подивилися відеозапис з подіями у Львові на великому екрані в сесійній залі.

За словами заступника голови Луганської облдержадміністрації Родіона Мірошника, відеозапис підтверджує факт провокації під час святкування 66-ї річниці Перемоги в Львові.

Депутати проголосували за притягнення до кримінальної відповідальності організаторів і учасників заворушень у Львові 9 травня.

Під час сесії депутати проголосували проти того, щоб надати слово куратору обласної організації ВО "Свобода" Ігору Швайку.

"Я був не проти його вислухати, але більшість депутатів вирішили не слухати. Думка більшості - закон для меншості, це і є демократія", - заявив глава Луганської облради Валерій Голенко.

Депутати також вирішили продовжити на території Луганської області акції "Георгіївська стрічка" і "Прапор Перемоги" до 22 червня.

Нагадаємо, 9 травня у Львові святкові урочистості з нагоди Дня Перемоги переросли в зіткнення між проросійськими партіями "Русское единство" і "Родина" та членами партії "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Депутати Луганщини вимагають заборонити діяльність "екстремістської" "Свободи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі