середа, 11 травня 2011 15:31

Провокації у Львові були тільки зі сторони "Свободи" - МВС

Провокації у Львові були тільки зі сторони "Свободи" - МВС

Провокації 9 травня у Львові здійснювали люди з пов'язками Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Про це на прес-конференції у Львові заявив начальник Департаменту міліції громадської безпеки міністерства внутрішніх справ України Віктор Ратушняк.

"Міліція 9 травня діяла у межах закону та у відповідності до подій, - заявив він. - Працівники міліції розмежовували політичні сили. Радикальні учасники намагалися дестабілізувати ситуацію. Правоохоронці попередили переростання поодиноких порушень громадського порядку у заворушення і кровопролиття".

За словами Ратушняка, за порядком на День Перемоги у Львові стежили 2 100 працівників правоохоронних органів. Зокрема, 110 бійців спецпідрозділу "Беркут" з Хмельницької, Волинської, Закарпатської та Рівненської областей.

17 осіб звернулося за медичною допомогою. Ветеранів війни і міліціонерів серед них немає. Складено 8 протоколів про адміністративні порушення — за непокору працівникам міліції та хуліганство. Усі на мешканців Львова та області.

"Створено групу з перевірки фактів, на які вказують засоби масової інформації, - продовжив правоохоронець. - Ми переглядаємо записи, спілкуємося з безпосередніми учасниками подій. Наразі можу говорити, що провокації були тільки з однієї сторони - від людей з пов'язками "Свобода".

Чому правоохоронці пропустили на Пагорб слави представників партії "Русское единство", які попри заборону суду розгорнули там червоний прапор, і в той же час не пускала туди представників "Свободи", посадовець не сказав.

"Пускали ветеранів війни. Виконавча служба склала протокол про невиконання рішення суду", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Провокації у Львові були тільки зі сторони "Свободи" - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

103

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі