вівторок, 10 травня 2011 12:17

У "Свободі" розповіли, чим загрожує Цимбалюку Львівська облрада

У "Свободі" розповіли, чим загрожує Цимбалюку Львівська облрада

Львівська обласна рада може вимагати покарання голови обласної державної адміністрації Михайла Цимбалюка лише як посадовця. Разом з тим, вона не має впливу для того, щоб морально судити цього чиновника.

Про це заявив голова Львівської облради, член ВО "Свобода" Олег Панькевич.

Зокрема, він зазначив, що обласна рада не чіпає чиновників до тих пір, поки вони діють в рамках закону.

"Ми не маємо до певних персон питань і побажань аж до того часу, поки ними не будуть зроблені незаконні дії", - сказав голова Львівської облради.

Панькевич наголосив, що не знає, чому Цимбалюк не прийшов сьогодні на обіцяну прес-конференцію.

Водночас, він підкреслив, що за учорашні сутички у Львові повинен нести відповідальність саме голова обласної держадміністрації.

"Учорашня подія є надважливою, оскільки тут є порушення усіх норм Конституції, прав людини. За це відповідає голова облдержадміністрації, оскільки він мав забезпечити порядок", - вважає "свободівець".

Він заявив, що відбулась змова, в якій брав участь Цимбалюк.

"Те, що відбулось, - це встановлений сценарій. Представники сьогоднішньої влади, правоохоронці на рішення суду не зважили і зробили цю провокацію", - пояснив Панькевич.

Разом з тим, депутат зазначив, що його облрада не є судовим органом чи прокуратурою, аби висувати звинувачення.

"Ми висуваємо лише ті вимоги, які є в компетенції обласної ради. Якщо людина є посадовцем, то, очевидно, що її слід карати як посадовця - зокрема, звільняти із займаної посади. Давати моральну чи юридичну оцінку ми вже не маємо впливу", - резюмував голова Львівської облради.

Нагадаємо, сьогодні Всеукраїнське об'єднання "Свобода" заявило, що голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк у зв'язку із вчорашнім безладом у Львові написав заяву про відставку.

Водночас представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" не претендують на посаду нового голови Львівської обласної держадміністрації.

Зараз ви читаєте новину «У "Свободі" розповіли, чим загрожує Цимбалюку Львівська облрада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі